Túrós-mazsolás csiga és kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tejföl
- kb 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg puha vaj
Kenéshez:
- 10 dkg puha vaj
- 1 ek liszt
Töltelék:
- 40 dkg tehéntúró
- cukor ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek búzadara
- 5 dkg mazsola
- 1 közepes citrom leve és reszelt héja
A kiflik kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát és jól kidolgozzuk.
A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük.
A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk. A lisztes vajjal lenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk.
2 darabot kör alakúra kinyújtunk, egymásra helyezzük és nyújtófával jól összesodorjuk. 8 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabb részére szétosztjuk a töltelék felét és feltekerjük.
A másik két tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A megmaradt tölteléket egyenletesen rákenjük az egik lapra és rátesszük a másikat, majd feltekerjük. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kifliket és a csigákat.
20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »