Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kelt rétes recept

Túrós kelt rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1/2 kg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sertészsír
    • 1 pohár tejföl (175 g)
    • 3 dl tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 evőkanál cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • fél kg túró
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Locsolás:

    • langyos zsír
    • tejföl

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit keverjük jól össze.

    Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megkelt élesztővel és a többi hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk és két részre osztjuk.

    Langyos zsírral megkenjük és letakarva pihentetjük fél órát.

    Utána vékonyra nyújtsuk ki, locsoljuk meg egyenletesen langyos zsírral és pár kanál tejföllel, majd szórjuk meg a töltelékkel lehet és csavarjuk fel.

    Tetejét langyos zsírral kenjük le és kelesszük még fél órát.

    180 fokra melegített sütőben sütjük kb 30 perc alatt. Langyosra hűlve szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá