Túrós kelt rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1/2 kg finomliszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg sertészsír
  • 1 pohár tejföl (175 g)
  • 3 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

Töltelék:

  • fél kg túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojássárgája

Locsolás:

  • langyos zsír
  • tejföl

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit keverjük jól össze.

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megkelt élesztővel és a többi hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk és két részre osztjuk.

Langyos zsírral megkenjük és letakarva pihentetjük fél órát.

Utána vékonyra nyújtsuk ki, locsoljuk meg egyenletesen langyos zsírral és pár kanál tejföllel, majd szórjuk meg a töltelékkel lehet és csavarjuk fel.

Tetejét langyos zsírral kenjük le és kelesszük még fél órát.

180 fokra melegített sütőben sütjük kb 30 perc alatt. Langyosra hűlve szeleteljük.