Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós bukta recept

Túrós bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt átszitálva
    • 3 dl langyos tej
    • 3 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 dkg puha margarin
    • 5 dkg cukor
    • csipetnyi só
    • egy citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 3 evőkanál búzadara
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg puha vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • ízlés szerint mazsola

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 kávéskanál tejföl

    Elkészítése:

    A kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát készítünk. Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.

    Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesszük.

    Amíg dagad a tésztánk, addig állítsuk össze a tölteléket. Ehhez a túrót nyomkodjuk át egy szitán, majd tegyük bele a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval keverjük ki. A habbá vert tojásfehérjét a végén forgassuk bele a töltelékbe.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy centiméter vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk, középre halmozzuk a tölteléket és összegöngyöljük.

    Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével és 30 percre félretesszük kelni.

    Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a megkelt tésztát nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá