Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós rózsa bukta recept

Túrós rózsa bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin
    • 2 dl tej
    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél kávéskanál só

    A töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál tejföl
    • 10-15 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1-2 evőkanál búzadara (ha túl híg lenne a túró)

    A lekenéshez:

    Elkészítése:

    A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral.

    Egy tálba szitáljuk a lisztet, belerakjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a margarint, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az egészet jól kidagasztjuk.

    Letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

    Míg kel a tészta elkészítjük a tölteléket: egy tálban összekeverjük a túrót a cukorral, a tejföllel, a tojássárgákkal, majd hozzáadjuk óvatosan a felvert tojásfehérjéket is.

    A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztva kigömbölyitjük és kelesztjük még 10 percig.

    Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

    Egyenként 14 cm-es köröket nyújtunk a tésztákból, négy párhuzamos helyen bevágjuk, de csak annyira hogy a közepébe tudjuk halmozni a tölteléket. Két szemközti tésztát ráhajtjuk a túróra, majd a másik kettőt is így lesz belőle rózsa.

    Sütőpapíros tepsibe rakjuk és lekenjük a felvert tojással, majd berakjuk az előmelegitett sütőbe és 20 perc alatt megsütjük.

    Mikor megsült porcukorral megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá