Tepertős pogácsa és stangli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,2 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 25 dkg darált tepertő
- 20 dkg tepertő morzsalék
- 2 ek tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek só
- 2 dl langyos tej
- 2 ek zsír
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kk őrölt bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Rudakhoz:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk chili pehely
- 3 ek négy magvas keverék
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót és a borsot, hozzáadjuk a darált tepertőt, a morzsalékot, a tejfölt, a reszelt sajtot és a felfuttatott élesztővel, a tojások sárgájával, a folyékony zsiradékkal és pici adagokban hozzátéve annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy egy puha tésztagombócot kapjunk.
Letakarva minimum 1 órát pihentetjük, kelesztjük!
Lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejét késsel berácsozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással és 8-10 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt szép piros pogácsákat sütünk.
Rácsra átrakva hagyjuk kihűlni.
Amíg sülnek a pogácsák, a szaggatásból leeső széleket összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, megkenjük felvert tojással, szórunk rá ízlés szerint chili pelyhet, négy magvas keveréket és felülre reszelt sajtot. Pizzavágóval keskeny stanglikra vágjuk, végül mint a pogácsákat, szintén 200 fokon, nagyjából 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »