Tepertős pogácsa és stangli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,2 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 25 dkg darált tepertő
- 20 dkg tepertő morzsalék
- 2 ek tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek só
- 2 dl langyos tej
- 2 ek zsír
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kk őrölt bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Rudakhoz:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk chili pehely
- 3 ek négy magvas keverék
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót és a borsot, hozzáadjuk a darált tepertőt, a morzsalékot, a tejfölt, a reszelt sajtot és a felfuttatott élesztővel, a tojások sárgájával, a folyékony zsiradékkal és pici adagokban hozzátéve annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy egy puha tésztagombócot kapjunk.
Letakarva minimum 1 órát pihentetjük, kelesztjük!
Lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejét késsel berácsozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással és 8-10 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt szép piros pogácsákat sütünk.
Rácsra átrakva hagyjuk kihűlni.
Amíg sülnek a pogácsák, a szaggatásból leeső széleket összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, megkenjük felvert tojással, szórunk rá ízlés szerint chili pelyhet, négy magvas keveréket és felülre reszelt sajtot. Pizzavágóval keskeny stanglikra vágjuk, végül mint a pogácsákat, szintén 200 fokon, nagyjából 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »