Tepertős pogácsa és stangli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,2 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 25 dkg darált tepertő
- 20 dkg tepertő morzsalék
- 2 ek tejföl
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek só
- 2 dl langyos tej
- 2 ek zsír
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 kk őrölt bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Rudakhoz:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk chili pehely
- 3 ek négy magvas keverék
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót és a borsot, hozzáadjuk a darált tepertőt, a morzsalékot, a tejfölt, a reszelt sajtot és a felfuttatott élesztővel, a tojások sárgájával, a folyékony zsiradékkal és pici adagokban hozzátéve annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy egy puha tésztagombócot kapjunk.
Letakarva minimum 1 órát pihentetjük, kelesztjük!
Lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejét késsel berácsozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással és 8-10 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt szép piros pogácsákat sütünk.
Rácsra átrakva hagyjuk kihűlni.
Amíg sülnek a pogácsák, a szaggatásból leeső széleket összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, megkenjük felvert tojással, szórunk rá ízlés szerint chili pelyhet, négy magvas keveréket és felülre reszelt sajtot. Pizzavágóval keskeny stanglikra vágjuk, végül mint a pogácsákat, szintén 200 fokon, nagyjából 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük!
Jó étvágyat kívánok!