Tejmentes totus táska recept
Elkészítése:
A totut villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Cirtomlével ízlés szerint ízesítjük.
A leveles tésztát kiterítjük és egyforma kb 6-8 cm-es négyzetekre vágjuk.
A szélüket körben egy felvert tojással megkenjük, majd egy evőkanál tölteléket teszünk a tészták közepébe. A tészta ellentétes sarkait a töltelék felett egymásra hajtjuk és összenyomjuk kissé.
Tojással lekenjük a tetejét és 180 °C-os sütőben aranybarna színig sütjük. Ez sütőtől függően 20-30 perc lehet.
Tipp:
A népszerű batyu tejmentes változata!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









