Tejmentes totus táska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • egy csomag készre kinyújtott leveles tészta
  • 1 tojás a kenéshez

A töltellékhez:

  • 20 dkg totu
  • 4 dkg vaniliás eritrit vagy xilit
  • 1 tojás
  • néhány csepp citromlé és egy fél citrom héja
  • 1-2 evőkanál totu (krémesre keverve)
  • 1 evőkanál búzadara

Elkészítése:

A totut villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Cirtomlével ízlés szerint ízesítjük.

A leveles tésztát kiterítjük és egyforma kb 6-8 cm-es négyzetekre vágjuk.

A szélüket körben egy felvert tojással megkenjük, majd egy evőkanál tölteléket teszünk a tészták közepébe. A tészta ellentétes sarkait a töltelék felett egymásra hajtjuk és összenyomjuk kissé.

Tojással lekenjük a tetejét és 180 °C-os sütőben aranybarna színig sütjük. Ez sütőtől függően 20-30 perc lehet.

Tipp:

A népszerű batyu tejmentes változata!