Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvásgombóc recept

Szilvásgombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 5 ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    A töltelékhez:

    • szilva
    • fahéj
    • porcukor

    A tálaláshoz: zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A krumplikat a héjával együtt megfőzzük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, és összetörjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, kevés sóval, az olajjal, majd fél centi vastagra kinyújtjuk deszkán. 5 x 5 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd minden négyzet közepére egy szem fahéjas porcukorba forgatott szilvát (esetleg lekvárt) teszünk.

    Összehajtjuk, és lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük. Lobogó, sós vízbe tesszük a gombócokat és addig főzzük, míg a víz tetejére nem emelkednek.

    Tésztaszűrőbe szedem, amiben a lé lecsepeg róla. Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, és a kifőtt gombócokat meghempergetjük benne. Porcukorral megszórva tálalom.

    A szilván kívül mással is tölthető. Reszelt almával, cukrozott túróval, lekvárral, vagy mással, ami eszedbe jut.

    Tipp:

    A szilván kívül mással is tölthető. Reszelt almával, cukrozott túróval, lekvárral, vagy mással, ami eszedbe jut.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá