Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tálaláshoz: zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krumplikat a héjával együtt megfőzzük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, és összetörjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, kevés sóval, az olajjal, majd fél centi vastagra kinyújtjuk deszkán. 5 x 5 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd minden négyzet közepére egy szem fahéjas porcukorba forgatott szilvát (esetleg lekvárt) teszünk.
Összehajtjuk, és lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük. Lobogó, sós vízbe tesszük a gombócokat és addig főzzük, míg a víz tetejére nem emelkednek.
Tésztaszűrőbe szedem, amiben a lé lecsepeg róla. Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, és a kifőtt gombócokat meghempergetjük benne. Porcukorral megszórva tálalom.
A szilván kívül mással is tölthető. Reszelt almával, cukrozott túróval, lekvárral, vagy mással, ami eszedbe jut.
A szilván kívül mással is tölthető. Reszelt almával, cukrozott túróval, lekvárral, vagy mással, ami eszedbe jut.