Sütőtökös,aszalt szilvás koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tangzhonghoz:
- 3 dkg finomliszt
- 1,5 dl víz
Tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 dl langyos víz
- 2 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál cukor
Töltelékhez:
- 50 dkg sütőtökpüré
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál vanília őrlemény
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 15 dkg aszalt szilva
- 1 dl cukrászlikőr
- 10 dkg barna cukor
Elkészítése:
Első lépésként egy közepes méretű sütőtököt megsütünk 190 fokon. Amennyiben van nedves hőlégbefúvás funkción, ha nincs, akkor egy közepes edényt töltsünk meg vízzel és így készítsük el míg puha nem lesz.
Feltesszük főni a tangzhonghoz a vízzel elkevert lisztet és puding állagúra főzzük. Félretesszük.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. Miután kimértük a lisztet, egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzátesszük a tojássárgáját, az élesztős tejet és a kihűlt tangzhongot. Elkezdjük gyúrni, majd mikor kezd összeállni, a vizet is beleöntjük. Rugalmas tésztát kell kapjunk.
Meleg helyen 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
A sütőtököt kikaparjuk egy tálba, pürésítjük villával, majd hozzáadjuk a fűszereket. Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk és 15 percre a likőrbe áztatjuk. Karamellizáljuk a barna cukrot éss mikor elolvadt teljesen, beleforgatjuk a szilvát.
Deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a fűszeres pürével és elosztjuk rajta a szilvát. Érdemes még melegen megtenni, mert összeáll teljesen.
Feltekerjük a tésztát és egy 26 cm-es zsírozott, lisztezett koszorúformába hajtjuk. Aetejét egy felvert tojással megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »