Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós rétes recept

Túrós rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 2 rúdhoz:

    • 8 db réteslap
    • 50 dkg tehéntúró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál vaníliás cukor
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • csipet só
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.

    A vajat felolvasztjuk és hozzáöntjük az olajat.

    Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megcsepegtetjük és ecsettel szétkenegetjük.

    Így folytatjuk még 3 db lappal, de az utolsóra már ne sok vajas olajat tegyünk.

    A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére kb 6 cm-es csíkban, mintha erősen sóznánk valamit, tehát ne nagyon. A morzsára rákanalazzuk a túró felét, egy kevés morzsát megint szórunk rá.

    A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtjuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék) és szépen feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és megkenjük a tetejét és az oldalát vajas olajjal.

    Elkészítjük ugyanígy a második rétest is.

    200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá