Hozzávalók 2 rúdhoz:
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.
A vajat felolvasztjuk és hozzáöntjük az olajat.
Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megcsepegtetjük és ecsettel szétkenegetjük.
Így folytatjuk még 3 db lappal, de az utolsóra már ne sok vajas olajat tegyünk.
A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére kb 6 cm-es csíkban, mintha erősen sóznánk valamit, tehát ne nagyon. A morzsára rákanalazzuk a túró felét, egy kevés morzsát megint szórunk rá.
A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtjuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék) és szépen feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és megkenjük a tetejét és az oldalát vajas olajjal.
Elkészítjük ugyanígy a második rétest is.
200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.