Túrós rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós rétes

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 8 db réteslap
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • csipet só
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.

A vajat felolvasztjuk és hozzáöntjük az olajat.

Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megcsepegtetjük és ecsettel szétkenegetjük.

Így folytatjuk még 3 db lappal, de az utolsóra már ne sok vajas olajat tegyünk.

A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére kb 6 cm-es csíkban, mintha erősen sóznánk valamit, tehát ne nagyon. A morzsára rákanalazzuk a túró felét, egy kevés morzsát megint szórunk rá.

A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtjuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék) és szépen feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és megkenjük a tetejét és az oldalát vajas olajjal.

Elkészítjük ugyanígy a második rétest is.

200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.