Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott rétes recept

Rakott rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap (8 lapos)
    • 50 dkg túró
    • 1,5 kg alma
    • citromlé
    • 15 dkg barna nádcukor
    • kevés fahéj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A kenéshez:

    • 1 dl olaj
    • 1 dl tejföl

    Elkészítése:

    A tejfölt és az olajat összekeverem, ez kell a kenéshez.

    Az almát meghámozom, lereszelem, és citromlével meglocsolom. A túrót kikeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 tojással, meg a reszelt citromhéjjal. A barna cukrot a fahéjjal összekeverem.

    A réteslapot kibontom, és az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd egy ecset segítségével megkenem a tejfölös olajos keverékkel. Ráteszek egy másik lapot, azt is megkenem, majd a harmadikat.

    A 3. lapot morzsával megszórom, és rákenem a túrót, majd megint morzsázom, és lapot terítek, most kettőt.

    Az almát ráterítem, és megszórom a fahéjas cukorral, majd a maradék 3 lapot teszem rá, de közben megkenem mindegyiket, még a legfelsőt is.

    200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Porcukorral jól beszórom, ha már kihűlt, és négyzetekre vágom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá