Rakott rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap (8 lapos)
  • 50 dkg túró
  • 1,5 kg alma
  • citromlé
  • 15 dkg barna nádcukor
  • kevés fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás

A kenéshez:

  • 1 dl olaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítése:

A tejfölt és az olajat összekeverem, ez kell a kenéshez.

Az almát meghámozom, lereszelem, és citromlével meglocsolom. A túrót kikeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 tojással, meg a reszelt citromhéjjal. A barna cukrot a fahéjjal összekeverem.

A réteslapot kibontom, és az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd egy ecset segítségével megkenem a tejfölös olajos keverékkel. Ráteszek egy másik lapot, azt is megkenem, majd a harmadikat.

A 3. lapot morzsával megszórom, és rákenem a túrót, majd megint morzsázom, és lapot terítek, most kettőt.

Az almát ráterítem, és megszórom a fahéjas cukorral, majd a maradék 3 lapot teszem rá, de közben megkenem mindegyiket, még a legfelsőt is.

200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Porcukorral jól beszórom, ha már kihűlt, és négyzetekre vágom.