Rácsos almás pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 4 ek porcukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához
Töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt, párolt alma (más gyümölccsel is tölthető)
- ízlés szerint cukor
- őrölt fahéj
- 5 dkg darált dió
Rácsok kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 mk tej
- csipet cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd becsomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd cukorral és fahéjjal ízesítve kissé megpároljuk, majd kihűtjük.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyharmadából készül a rács, a maradékból az alja.
A nagyobbik részt 23*34 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk darát dióval, majd rátesszük a reszelt, párolt almát, melynek előtte kinyomkodtuk a levét.
A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a lisztbe mártott rácsozót végighúzzuk rajta. Kézzel kissé szétnyitjuk a formázott tésztát és az almára helyezzük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd egy ecsettel megkenjük ezzel a keverékkel a rácsot.
200 fokon kb 20 perc alatt aranyabarnára sütjük az egészet. Ha kihűlt felvágjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










