Puha, omlós almás pite recept

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, majd lereszeljük.
Egy edénybe tesszük a cukorral, fahéjjal és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.
Habosra keverjük a tojássárgákat a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk.
Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk és belefektetjük, majd bőven megszórjuk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket. Befedjük a másik, kinyújtott lappal. Letakarjuk egy konyharuhával és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk. 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Amikor kezd pirulni a teteje, fóliát tegyünk rá, hogy meg ne égjen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Nagyon finom, puha, omlós lett a pite. Piskóta jellegű állaga van, elolvad a szádban, ha beleharapsz.
Készítsétek el, szeretettel ajánlom mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »