Meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 0,5 citrom reszelt héja és leve
- 1 csipetnyi só
Töltelékhez:
- 1 kg kimagozott meggy
- 15 dkg cukor
- fahéj
- szóráshoz: zsemlemorzsa
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi adalékot, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Két cipót formálunk, és legalább fél órán keresztül hideg helyen pihentetjük.
A cipókat két lapra nyújtjuk, az egyiket kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük.Megszórjuk zsemlemorzsával, és egyenletesen elterítjük rajta a cukorral elkevert, fahéjjal ízesített tölteléket.
Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük, és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 °C – os sütőben, kb. 40 perc alatt szép pirosra kisütjük.
Esetleg más gyümölccsel is el lehet készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »