Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes pite recept

Meggyes pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl
    • 4 evőkanál cukor
    • 0,5  citrom reszelt héja és leve
    • 1 csipetnyi só

    Töltelékhez:

    • 1 kg kimagozott meggy
    • 15 dkg cukor
    • fahéj
    • szóráshoz: zsemlemorzsa

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi adalékot, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

    Két cipót formálunk, és legalább fél órán keresztül hideg helyen pihentetjük.

    A cipókat két lapra nyújtjuk, az egyiket kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük.Megszórjuk zsemlemorzsával, és egyenletesen elterítjük rajta a cukorral elkevert, fahéjjal ízesített tölteléket.

    Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük, és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni.

    Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 °C – os sütőben, kb. 40 perc alatt szép pirosra kisütjük.

    Esetleg más gyümölccsel is el lehet készíteni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá