Meggyes pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 0,5 citrom reszelt héja és leve
- 1 csipetnyi só
Töltelékhez:
- 1 kg kimagozott meggy
- 15 dkg cukor
- fahéj
- szóráshoz: zsemlemorzsa
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi adalékot, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Két cipót formálunk, és legalább fél órán keresztül hideg helyen pihentetjük.
A cipókat két lapra nyújtjuk, az egyiket kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük.Megszórjuk zsemlemorzsával, és egyenletesen elterítjük rajta a cukorral elkevert, fahéjjal ízesített tölteléket.
Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük, és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 °C – os sütőben, kb. 40 perc alatt szép pirosra kisütjük.
Esetleg más gyümölccsel is el lehet készíteni.