Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olajos kifli édesen, sósan recept

Olajos kifli édesen, sósan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A bögre 2,5 dl-es.

    • 2 bögre finomliszt
    • 1,5 bögre rétesliszt
    • 0,5 bögre étolaj (1 dl)
    • 4 dkg friss élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 3 dl tej
    • 2 teáskanál só
    • 5 dkg vaj a kenéshez

    A sós változathoz:

    • ízlés szerint durva szemű só
    • ízlés szerint köménymag
    • ízlés szerint szezámmag
    • ízlés szerint reszelt sajt
    • 5 dkg vaj

    Édes változatban a cikkek kenéséhez, a szóráshoz:

    • 2 ek olvasztott vaj
    • 4 ek cukorral elkevert kakaópor

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

    Közben a liszteket összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk, amit kb 10 percig dagasztunk.

    Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát.

    Formázás:

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A részeket egyenként 2-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk.

    A sós változatnál olvasztott vajjal lekenjük és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük és meghajlítjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük és megszórjuk sóval/szezámmaggal/köménymaggal/sajttal vagy amivel szeretnénk.

    Az édes változatnál a vajjal való kenés után cukrozott kakaóporral szórjuk meg a tésztát és 8 cikkre vágjuk a tésztát. Feltekerjük és tepsibe tesszük. Tetejüket felvert tojással lekenjük.

    Sütés:

    180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt aranyszínűre sütjük a kifliket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá