Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás kalács recept

Nutellás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 csipet só
    • 50 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2,5 dl zsíros tej 3,5%-os
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2 vaníliás cukor
    • Kb. 25-30 dkg Nutella vagy házi mogyorókrém
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 2 ek durvára aprított mogyoró a szóráshoz

    Elkészítése:

    A lisztet, a tejet , sót, cukrokat, a tojásokat és az élesztőt szoba robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk – kb. 15 perc.

    Letakarjuk és szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük.

    Ezután enyhén lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 16 részre osztjuk.

    A darabokat egyesével kis gombóccá formázzuk, majd letakarva további 15 percig pihentetjük.

    Végül a gombócokat nyújtófával kissé kilapítjuk és mindegyik közepére egy méretes teáskanál Nutellát teszünk. A Nutella köré összecsippentjük a tésztát, hogy kis gombócokat kapjunk.

    Egy kivajazott kalács forma aljára szorosan egymás mellé, két sorban leteszünk 10 gombócot, majd a tetején egy sorban elrendezzük a maradék hat darabot. Ismét letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni (kb. 40 perc).

    Végül megkenjük kissé felvert tojással és megszórjuk durvára aprított mogyoróval.

    A kelesztés után a kalácsot 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, amíg szép arany színe lesz. A sütőből kivéve pedig hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá