Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyon omlós pite recept

Nagyon omlós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg zsír
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 dl tejföl
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • cukor ízlés szerint
    • fahéj ízlés szerint
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

    Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

    Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

    A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre és befedjük vele a tölteléket. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

    Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

    Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá