Omlós, habos pite datolyaszilvával recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztához gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, összegyúrjuk a porcukorral és a tojássárgájával. Hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
A jól lehűtőtt tésztát kinyújtjuk és beletesszük a formába úgy, hogy pereme is legyen, majd sütőpapírt teszünk rá és nehezéket teszünk a tetejére (pl száraz babot) és 180 fokon kb 10 percig elősütjük.
Közben vékony szeletekre vágjuk a datolyaszilvát.
Az elősütött lapról leemeljük sütőpapírostól a nehezéket és kívülről befelé haladva kitesszük a szilvaszeletekkel.
A két sajtot és a mascarponét habosra kavarjuk a tojások sárgájával, majd óvatosan összeforgatjuk a tojások fehérjéből készített kemény habbal.
Három egyenlő részre osztjuk a masszát és az egyikbe a diót, a másikba mákot keverjük a harmadikat natúran hagyjuk.
A masszákat külön-külön habzsákba toltjük. Rácsokat húzunk a natúr alapból a pitére, majd keresztben is rácsokat húzunk a mákos és a diós habból váltakozva.
Újra betoljuk előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A formában hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.