Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós, habos pite datolyaszilvával recept

Omlós, habos pite datolyaszilvával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23-25 cm-es piteformához:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 17,5 dkg vaj
    • 7,5 dkg por cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 1-2 db datolyaszilva
    • 25 dkg mascarpone
    • 5 dkg kék sajt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 5 dkg darált mák
    • 5 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A tésztához gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, összegyúrjuk a porcukorral és a tojássárgájával. Hűtőben pihentetjük legalább egy órát.

    A jól lehűtőtt tésztát kinyújtjuk és beletesszük a formába úgy, hogy pereme is legyen, majd sütőpapírt teszünk rá és nehezéket teszünk a tetejére (pl száraz babot) és 180 fokon kb 10 percig elősütjük.

    Közben vékony szeletekre vágjuk a datolyaszilvát.

    Az elősütött lapról leemeljük sütőpapírostól a nehezéket és kívülről befelé haladva kitesszük a szilvaszeletekkel.

    A két sajtot és a mascarponét habosra kavarjuk a tojások sárgájával, majd óvatosan összeforgatjuk a tojások fehérjéből készített kemény habbal.

    Három egyenlő részre osztjuk a masszát és az egyikbe a diót, a másikba mákot keverjük a harmadikat natúran hagyjuk.

    A masszákat külön-külön habzsákba toltjük. Rácsokat húzunk a natúr alapból a pitére, majd keresztben is rácsokat húzunk a mákos és a diós habból váltakozva.

    Újra betoljuk előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt megsütjük 180 fokon.

    A formában hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá