Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.
Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.
A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre és befedjük vele a tölteléket. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.
Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!