Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagymamaféle zserbó szelet recept

Nagymamaféle zserbó szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24*32 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 500 g finomliszt
    • 250 g vaj
    • 60 g cukor
    • 20 g élesztő
    • 3 evőkanál tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • pici só

    Töltelék:

    • 300 g dió
    • 200 g cukor
    • 450 g baracklekvár

    Máz:

    • 140 g cukor
    • 20 g kakaópor
    • 50 ml víz
    • 50 g vaj

    Elkészítése:

    A liszttel elmorzsoljuk a vajat.

    A tejfölbe belekeverjük az élesztőt, majd a cukrot és a sót, végül a tojássárgákat.

    A vajas liszthez adjuk a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és félretesszük és 30 percig kelesztjük.

    A diót ledaráljuk a cukorral.

    A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkalapon 24*32 cm-es téglalapot nyújtunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot. Megkenjük a lekvár felével, majd a dió felével megszórjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta.

    A második kinyújtott lapot rátesszük, ráigazgatjuk. Megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval. A harmadik kinyújtott tésztával befedjük, majd villával megszurkáljuk.

    160 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Egy kis edénybe feltesszük a cukrot, kakaópor és a vizet forrni. Gyakori kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.

    Bevonjuk a mázzal a süti tetejét, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára vagy amíg megdermed.

    Miután felszeleteltük díszíthetjük dióval.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá