Nagymamaféle zserbó szelet recept

Hozzávalók egy 24*32 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 250 g vaj
- 60 g cukor
- 20 g élesztő
- 3 evőkanál tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici só
Töltelék:
- 300 g dió
- 200 g cukor
- 450 g baracklekvár
Máz:
- 140 g cukor
- 20 g kakaópor
- 50 ml víz
- 50 g vaj
Elkészítése:
A liszttel elmorzsoljuk a vajat.
A tejfölbe belekeverjük az élesztőt, majd a cukrot és a sót, végül a tojássárgákat.
A vajas liszthez adjuk a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és félretesszük és 30 percig kelesztjük.
A diót ledaráljuk a cukorral.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkalapon 24*32 cm-es téglalapot nyújtunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot. Megkenjük a lekvár felével, majd a dió felével megszórjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
A második kinyújtott lapot rátesszük, ráigazgatjuk. Megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval. A harmadik kinyújtott tésztával befedjük, majd villával megszurkáljuk.
160 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Egy kis edénybe feltesszük a cukrot, kakaópor és a vizet forrni. Gyakori kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.
Bevonjuk a mázzal a süti tetejét, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára vagy amíg megdermed.
Miután felszeleteltük díszíthetjük dióval.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »