Meggyes pite szaftosan recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
- 1 sütőpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál tejföl a liszttől függ, mennyit vesz fel
Töltelék:
- 1 ,5 kg meggy
- 5 dl meggylé
- fél csomag vaníliás pudingpor (vagy 3 evő kanál étkezési keményítő )
- ízlés szerint cukor ( aki szereti keverhet hozzá fahéjat )
A sütemény tetejére
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 4 evőkanál cukor
A tésztát megszórni:
- Zsemlemorzsa, vagy búzadara
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két közepes méretű lapot nyújtunk belőle.
A töltelékhez 1 ,5 kg meggyet 5 dl meggylével felfőzzünk, amikor felforrt ízlés szerint cukorral ízesítjük.
Fél csomag vaníliás pudingport simára keverünk egy kevés vízzel, majd a meggylével hőkiegyenlítjük és a meggyes főzetünket besűrítjük. (Jó sűrűnek kell lennie a meggy körül a krémnek, mert sülés közben még kicsit enged majd.)
Az egyik tésztalapot vékonyan megszórjuk búzadarával, vagy zsemlemorzsával és egyenletesen ráterítjük a krémet. A krém tetejét is megszórjuk, majd rátesszük a másik tésztát.
A tetejét villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben a gőz szabadon távozhasson, majd közepes hőfokon (170 fok), kb 25 percig sütjük.
A megmaradt 4 tojásfehérjét 4 ek cukorral keményre verjük, majd amikor megsült a pite rákenjük a tetejére és további 10 percig sütjük.
Kihűlve szeleteljük.
Tepsi méret:
32×32 cm
Tipp:
Érdemes megmaradt tojásfehérjéket az alap recepten kivül hozzá tenni a habhoz, mert minél több fehérjénk van annál magasabb és szebb lesz a habunk.