Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás, kakaós kalács recept

Mandulás, kakaós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 12 dkg cukor
    • 7 dkg vaj
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl habtejszín

    Töltelék:

    • 5 evőkanál baracklekvár
    • 3 evőkanál porcukor
    • 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 10 dkg szeletelt mandula

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál tej

    Elkészítése:

    A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáaadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, tojást és a langyos tejszínt.

    Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A lisztezett felületen átgyúrjuk a megkelt tésztát, majd kb. 30*50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóval és szeletelt manulával.

    A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a rétest. Éles késsel hosszában végigvágjuk, a két szálat egymással összefonjuk, koszorúvá hajlítjuk, majd a két végén összenyomkodjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejjel elkevert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük 45-50 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk.

    Tipp:

    Ha nem akarsz belőle koszorút készíteni, kettészedheted a tésztát és két kisebb kalácsot is formázhatsz belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá