Mandulás, kakaós kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 2,5 dkg friss élesztő
- 12 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl habtejszín
Töltelék:
- 5 evőkanál baracklekvár
- 3 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg szeletelt mandula
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál tej
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáaadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, tojást és a langyos tejszínt.
Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztezett felületen átgyúrjuk a megkelt tésztát, majd kb. 30*50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóval és szeletelt manulával.
A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a rétest. Éles késsel hosszában végigvágjuk, a két szálat egymással összefonjuk, koszorúvá hajlítjuk, majd a két végén összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejjel elkevert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük 45-50 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk.
Tipp:
Ha nem akarsz belőle koszorút készíteni, kettészedheted a tésztát és két kisebb kalácsot is formázhatsz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










