Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáaadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, tojást és a langyos tejszínt.
Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztezett felületen átgyúrjuk a megkelt tésztát, majd kb. 30*50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóval és szeletelt manulával.
A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a rétest. Éles késsel hosszában végigvágjuk, a két szálat egymással összefonjuk, koszorúvá hajlítjuk, majd a két végén összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejjel elkevert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük 45-50 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk.
Ha nem akarsz belőle koszorút készíteni, kettészedheted a tésztát és két kisebb kalácsot is formázhatsz belőle.