Mákos-szilvalekváros kelt kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 tk porélesztő
- 1,5 dl tej
- 1 tk porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsír
Töltelék:
- 30 dkg házi szilvalekvár
- 10 dkg darált mák
- fél citrom héja
Elkészítése:
Szitáljuk egy tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport. Ezután morzsoljuk el benne a vajat és a zsírt.
Közben az élesztőt futtassuk fel a porcukros, langyosra melegített tejben, kb 8-10 perc alatt.
A morzsás tésztához keverjük hozzá a cukrot a citrom lereszelt héját, végül pedig dolgozzuk közepesen lágy tésztává az élesztős tejjel. Pihentessük kb 50 percet.
A töltelékhez keverjük össze a darált mákot a lekvárral és citromhéjával.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra és vágjuk cikkelyekre (mint a tortát).
Mindegyik „szelet”-re tegyünk kb. 3/4-ed teáskanálnyi máktölteléket és csavarjuk fel, mint a kiflit.
Ezután rakjuk a kifliket egy sütőpapíros tepsire, kenjük le egy tojássárgájával és szórjuk meg egész mákkal.
190 fokra előmelegített sütőben 23 perc alatt süssük készre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »