Mákos-szilvalekváros kelt kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 tk porélesztő
- 1,5 dl tej
- 1 tk porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsír
Töltelék:
- 30 dkg házi szilvalekvár
- 10 dkg darált mák
- fél citrom héja
Elkészítése:
Szitáljuk egy tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport. Ezután morzsoljuk el benne a vajat és a zsírt.
Közben az élesztőt futtassuk fel a porcukros, langyosra melegített tejben, kb 8-10 perc alatt.
A morzsás tésztához keverjük hozzá a cukrot a citrom lereszelt héját, végül pedig dolgozzuk közepesen lágy tésztává az élesztős tejjel. Pihentessük kb 50 percet.
A töltelékhez keverjük össze a darált mákot a lekvárral és citromhéjával.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra és vágjuk cikkelyekre (mint a tortát).
Mindegyik „szelet”-re tegyünk kb. 3/4-ed teáskanálnyi máktölteléket és csavarjuk fel, mint a kiflit.
Ezután rakjuk a kifliket egy sütőpapíros tepsire, kenjük le egy tojássárgájával és szórjuk meg egész mákkal.
190 fokra előmelegített sütőben 23 perc alatt süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »