Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-szilvalekváros kelt kifli recept

Mákos-szilvalekváros kelt kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 mk sütőpor
    • 1 tk porélesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1 tk porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg zsír

    Töltelék:

    • 30 dkg házi szilvalekvár
    • 10 dkg darált mák
    • fél citrom héja

    Elkészítése:

    Szitáljuk egy tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport. Ezután morzsoljuk el benne a vajat és a zsírt.

    Közben az élesztőt futtassuk fel a porcukros, langyosra melegített tejben, kb 8-10 perc alatt.

    A morzsás tésztához keverjük hozzá a cukrot a citrom lereszelt héját, végül pedig dolgozzuk közepesen lágy tésztává az élesztős tejjel. Pihentessük kb 50 percet.

    A töltelékhez keverjük össze a darált mákot a lekvárral és citromhéjával.

    A megkelt tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra és vágjuk cikkelyekre (mint a tortát).

    Mindegyik „szelet”-re tegyünk kb. 3/4-ed teáskanálnyi máktölteléket és csavarjuk fel, mint a kiflit.

    Ezután rakjuk a kifliket egy sütőpapíros tepsire, kenjük le egy tojássárgájával és szórjuk meg egész mákkal.

    190 fokra előmelegített sütőben 23 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá