Lúdláb kalács recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek búzasikér
- 25 g friss élesztő
- 1 kk só
- 3 ek porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 ml étolaj
- kb 2-2,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 3 ek kakaópor
- 5 ek porcukor
- kb 10 dkg olvasztott vaj
- 3 ek rumaroma
- kb fél ü meggybefőtt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sikérrel, a sóval, porcukorral, ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat és annyi tejet, hogy könnyed lágy tésztát kapjunk.
Alaposan összegyúrjuk és lefedve egy éjszakán át hűtőben kelesztjük.
Másnap a tésztát kivesszük a hűtőből és 30 perc után lisztezett deszkán kb 30*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk.
A töltelékhez a kakaóport és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az aromát és annyi olvasztott vajat, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
A kakaós masszát egyenletesen elkenjük a tésztán, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet és a hosszabbik oldala mentén feltekerjük.
Egy éles késsel a rudat középen félbevágjuk és a két fél rudat összetekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába helyezzük.
Lekenjük a tetejét enyhén felvert tojással és kb 35 perc kelesztés után, 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »