Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros kelt kifli recept

Lekváros kelt kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 mk cukor
    • 1 mk só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg olvasztott vaj

    A töltéshez:

    • Házi baracklekvár

    A kiflik tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája és 1 evőkanál tej keveréke

    Elkészítése:

    Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben, majd letakarva felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a liszt közepébe ütjük a tojás sárgáját.

    Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.

    Letakarva duplájára kelesztjük, majd könnyedén átgyúrjuk.

    2 cipóra osztjuk és a cipókat 3 mm-es kör alakúra nyújtjuk, majd ajd 8 cikkre vágjuk.

    Az így kapott háromszög felső felébe, jó kemény lekvárt teszünk és feltekerjük.

    Vajjal, vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük és a tojás és a tej keverékével megkenjük.

    Még 20 percet pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá