Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros-teljes kiőrlésű kifli recept

Lekváros-teljes kiőrlésű kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 dl langyos tej (IR diéta esetén víz és 30%-os tejszín 1-1 arányú keveréke)
    • 20 g friss élesztő
    • 10 g negyedannyi ugyanannyi édesítő (vagy másmilyen, amilyet használunk)
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g olvasztott és visszíhűtött vaj
    • 12 dkg finomliszt
    • 28 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • csipet só

    Töltelék:

    • kemény vagy sütésálló, cukormentes lekvár (nálam szilva)

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A liszteket, sót és az édesítőt a dagasztógép táljába mérjük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a vajat. A tojást felverjük, majd 3/4-ed részét a tésztához adjuk. A többit félretesszük a kenéshez.

    A tészta hozzávalóiból sima felületű, rugalamas tésztát gyúrunk.

    A kész tésztát letakarva kb 1 órán át kelesztjük.

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk és 10 egyenlő részre osztjuk, majd gombócokká formázzuk és letakarva kelesztjük kb 10 percig.

    A gombócokat egyenként háromször alakúra nyújtjuk és a szélesebbik felére halmozunk a lekvárból (ízlés szerint másmilyen töltelék is kerülhet bele, ami sütés közben nem folyik ki), majd feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.

    Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és csak addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik.

    A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. A kifliket lekenjük a félretett tojással (ízlés szerint a tetejére szórhatunk egész mákot is).

    Forró sütőbe tolva kb 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá