Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros bukta recept

Lekváros bukta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • kb 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7,5 dkg margarin
    • pici só
    • 1 db citrom reszelt héja

    A bukták lekenéséhez:

    • 7,5 dkg olvasztott margarin

    Töltelékhez:

    • 20 dkg vegyes gyümölcsíz vagy barackíz

    Elkészítés:

    Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal,a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.

    Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.

    8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

    Én felét vegyes ízzel,másik felét barackízzel töltöttem.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.

    Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá