Hozzávalók:
Tésztához:
A bukták lekenéséhez:
Töltelékhez:
Elkészítés:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal,a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Én felét vegyes ízzel,másik felét barackízzel töltöttem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.