Lekváros bukta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • kb 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

  • 7,5 dkg olvasztott margarin

Töltelékhez:

  • 20 dkg vegyes gyümölcsíz vagy barackíz

Elkészítés:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal,a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.

Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.

8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Én felét vegyes ízzel,másik felét barackízzel töltöttem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.

Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.