Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg liszt (lehet sima, teljes kiőrlésű búza, tönköly fehér, világos rozsliszt, akár keverve is)
    • 3 dkg élesztő 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 4 ek cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek vaníliaaroma
    • csipet só

    Forgatáshoz:

    • olvasztott vaj
    • darált dió, cukor

    Elkészítése:

    Tésztát gyúrunk a hozzávalókból a felfuttatott élesztővel. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk, felvágjuk annyi darabra, amennyi kalácsot szeretnénk, majd feltekerjük a formákra úgy, hogy fedje a tészta egymást.

    Olvasztott vajjal vagy olajjal lekenjük, majd csak simán cukroba vagy dióval elkevert cukorba hempergetjük a kalácsokat.

    A kész kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk és 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Mivel nekem nincs formám, így papírtörlő gurigából készítettem, amit kettévágtam és alufóliával körbetekertem, majd olívaolajjal átkentem, így biztos könnyen lejön róla a megsült tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá