Kókuszkocka sárgabaracklekvárral és kókuszkrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tészta:
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál langyos méz
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 25 dkg finomliszt
A bevonat:
- 15 dkg vaj
- 5 evőkanál tej vagy víz
- 25 dkg cukor
- 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez:
- 20 dkg házi baracklekvár
A kókuszkrémhez:
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kókuszkrémhez felforralunk 2 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel, majd a töltésig félretesszük.
A tésztához a puha vajat robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A simára kevert masszát egy 20*30 cm –es kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. 170 fokos sütőben 25-30 percig alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácsra téve kihűtjük.
A mázhoz a vajat összemelegítjük a tejjel, majd belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport.
A kihűlt tésztát kb 4*4 cm-es kockára vágjuk, majd a kakaós mázba forgatjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A kockákat félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd csillagcsöves nyomózsákba töltött kókuszkrémmel díszítjük, végül befedjük a tetejével
Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Tipp:
Én vajat használok a bevonathoz, nem margarint. Teljen más íze lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









