Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pozsonyi kifli recept

Pozsonyi kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 24 kiflihez:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 5 dkg porcukor
    • 12,5 dkg margarin
    • 6 dkg zsír
    • 1 dkg só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 1,5 dl hideg tej

    Töltelék:

    • 40 dkg darált dió
    • 24 dkg kristálycukor
    • 8 dkg zsemlemorzsa
    • mazsola ízlés szerint
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • 1 citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg
    • kb 1,5-2 dl víz

    Tetejére:

    Elkészítése:

    A vizet a cukorral felforraljuk, majd ráöntjük a többi, összekevert hozzávalóra és hagyjuk teljesen kihűlni. Előző nap is elkészíthetjük.

    A tészta hozzávalóiból rugalmas, kemény tésztát gyúrjunk úgy, hogy az élesztőt nem kell felfuttatni, hanem csak belemorzsolni. A tejet kis adagokban, fokozatosan adjuk hozzá! A tej mennyisége függ a liszt minőségétől, tehát változhat!

    Az elkészített tésztánkat fél órát pihentessük a hűtőben becsomagolva.

    Ezután osszuk el 24 darabra, kb 3,6 dkg-os egy adag.

    A darabokból formázzunk golyókat, majd a kezünkkel lapítsuk el. Ezután könnyen ki tudjuk nyújtani ovális alakúra. A kinyújtott tésztának kb 2 mm vastagságúnak kell lennie.

    A tölteléket osszeuk el 24 részre és tegyük a kinyújtott tésztákra, majd tekerjük fel és hajtsuk kapocs alakúra.

    Helyezzük sütőpapíros tepsire, kenjük le tojássárgájával, majd tegyük őket hűvös, szellős helyre és hagyjuk megszáradni.

    Kb másfél óra múlva, ha a tojássárgája kezd cserepesedni a kiflin, kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével. Szintén kb másfél órát kell száradnia, cserepesednie.

    Előmelegített sütőben, 180–190 fokon kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá