Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert almafánk recept

Kevert almafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 3/4 tasak sütőpor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 közepes, savanykás alma

    Elkészítése:

    Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.

    A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát.

    Nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.

    Először fedő alatt, majd átfordítjuk, ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálaláskor.

    Cukor nem kell a tésztába!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá