Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almafánk recept

Almafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg alma
    • 20 dkg margarin
    • 12 dkg zsemlemorzsa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 2 szem apróra tört szegfűszeg
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • olaj
    • fahéjas porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Hámozzuk meg az almákat, a magházukat pedig távolítsuk el. Reszeljük le, majd nyomkodjuk ki.

    Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, tegyük bele a reszelt almát és pároljuk kis lángon kb 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.

    Pirítsunk meg zsiradék nélkül egy serpenyőben 9 dkg zsemlemorzsát. Keverjük a párolt almához a tojássárgákkal, a tojással, a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citromhéjjal együtt.

    A masszából formázzunk kis gombócokat. Forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában és sütjűk ki forró olajban minden oldalukat.

    Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk az almafánkokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá