Almafánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg alma
  • 20 dkg margarin
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 szem apróra tört szegfűszeg
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • olaj
  • fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

Hámozzuk meg az almákat, a magházukat pedig távolítsuk el. Reszeljük le, majd nyomkodjuk ki.

Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, tegyük bele a reszelt almát és pároljuk kis lángon kb 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.

Pirítsunk meg zsiradék nélkül egy serpenyőben 9 dkg zsemlemorzsát. Keverjük a párolt almához a tojássárgákkal, a tojással, a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citromhéjjal együtt.

A masszából formázzunk kis gombócokat. Forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában és sütjűk ki forró olajban minden oldalukat.

Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk az almafánkokat.