Almafánk recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél kg reszelt alma
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- fél tasak sütőpor
- teljes kiőrlésű liszt (annyi, hogy formàzható legyen)
- barna nádcukor (ízlés szerint)
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A reszelt almához hozzákeverjük (levét kinyomkodtam) az őrölt fahéjat és a sütőport. Ha ezzel megvagyunk, adunk hozzá lisztet, annyit, hogy a massza formázható legyen, majd keverünk hozzá ízlés szerinti cukrot és egy csipet sót.
Mikor elkészült a massza, egy evőkanál segítségével (ha mutatósra szeretnénk a két kezünkkel) forró olajba szaggatjuk vagy golyókat formázunk és pàr perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.