Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 1,5 dl víz
    • 1,5 dl étolaj
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg liszt
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A vaníliakrémhez

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dl tej
    • 150 g finomliszt
    • 200 g cukor
    • 3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
    • 4 dl habtejszín

    A díszítéshez

    • 2 tk porcukor
    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra.

    A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforralom, majd lehúzom a tűzről és bele keverem a lisztet.

    Visszateszem a tűzre, majd addig keverem, amíg elválik a tészta az edény falától.

    Langyosra hűtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.

    Addig keverem, míg jó fényes lesz a tészta.

    Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.

    A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.

    Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.

    A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.

    A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni és száradni.

    A kalapjukat levágjuk és a belsejében lévő hártyát kikaparjuk.

    Krém készítés:

    Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.

    A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük.

    A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk, majd sűrűre felfőzzük.

    Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot. A tejszínt keményre verjük.

    Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat,majd rá a tejszín és a fánk kalapja.

    Porcukorral enyhén meghintjük.

    Fánkok felét olvasztott csokoládéval kentem le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá