Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt csöröge masnifánk recept

Kelt csöröge masnifánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál rum
    • csipet só

    Valamint:

    • 4 dl étolaj a sütéshez
    • porcukor a tálaláshoz

    Elkészítése:

    Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk.

    Kelesztőtálba téve duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.

    Én most masnikat vágtam belőle. Téglalapokat vágtam, a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam. Az elejét, hátulját keresztülhúztam rajta. Még 10 percet letakarva kelesztettem.

    Közepesen meleg étolajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt kisütjük.

    Az olajba téve a felső felét fedővel, fordítás után fedő nélkül sütöttem. Lecsepegtjük a kisült fánkot és vaníliás porcukorral meghintjük.

    Házi baracklekvárral fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá