Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk.
Kelesztőtálba téve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
Én most masnikat vágtam belőle. Téglalapokat vágtam, a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam. Az elejét, hátulját keresztülhúztam rajta. Még 10 percet letakarva kelesztettem.
Közepesen meleg étolajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt kisütjük.
Az olajba téve a felső felét fedővel, fordítás után fedő nélkül sütöttem. Lecsepegtjük a kisült fánkot és vaníliás porcukorral meghintjük.
Házi baracklekvárral fogyasztottuk.