Kelt csöröge masnifánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • csipet só

Valamint:

  • 4 dl étolaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:

Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk.

Kelesztőtálba téve duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.

Én most masnikat vágtam belőle. Téglalapokat vágtam, a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam. Az elejét, hátulját keresztülhúztam rajta. Még 10 percet letakarva kelesztettem.

Közepesen meleg étolajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt kisütjük.

Az olajba téve a felső felét fedővel, fordítás után fedő nélkül sütöttem. Lecsepegtjük a kisült fánkot és vaníliás porcukorral meghintjük.

Házi baracklekvárral fogyasztottuk.