Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás fánk recept

Karamellás fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 20 fánkhoz:

    • 2 kiskanál porélesztő
    • 1,5 evőkanál kézmeleg víz
    • 1,2 dl kézmeleg tej
    • 2 evőkanál cukor
    • 5 dkg margarin
    • 30 dkg liszt + a dagasztáshoz
    • 2,5 dkg kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 szem vajkaramella
    • étolaj
    • porcukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt összekeverjük a vízzel, a tejjel és 1 evőkanál cukorral, majd meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk.

    A megolvasztott margarint összekeverjük a liszttel, a kakaóporral, a tojásokkal és a maradék cukorral, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, tésztává gyúrjuk és belisztezett felületen további 5-6 percig dagasztjuk.

    A tésztát enyhén kiolajozott edénybe tesszük és letakarva meleg helyen kb 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

    A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk (kb 5 perc), majd evőkanálnyi méretű tésztába csomagoljuk a karamellát és a golyókat sütőpapírral bélelt tepsin, 30 percig, meleg helyen állni hagyjuk.

    Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a fánkokat aranybarnára sütjük benne, majd porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá