Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-túrós pite recept

Kapros-túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 400 g finomliszt
    • 25 g friss élesztő
    • 70 g cukor
    • csipet só
    • 200 g margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 750 g túró
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 160 g cukor
    • 25 g kapor
    • csipet só
    • 15 ml vaníliaaroma

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a porcukrot, a sót, majd az egészet elmorzsoljuk a margarinnal. Amikor összeállt, hozzáadjuk a tojást és alaposan összegyúrjuk.

    A tésztát elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk az egyik felét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Egy keverőtálba tesszük a túrót, a tojások sárgáját, a cukrot, sót, a vaníliaaromát és a megmosott, apróra vágott kaprot. Az egészet alaposan összekeverjük.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz keverjük.

    A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd a maradék tésztát kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket.

    Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá