Kapros-túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 400 g finomliszt
  • 25 g friss élesztő
  • 70 g cukor
  • csipet só
  • 200 g margarin
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • 750 g túró
  • 5 tojás
  • 160 g cukor
  • 25 g kapor
  • csipet só
  • 15 ml vaníliaaroma

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a porcukrot, a sót, majd az egészet elmorzsoljuk a margarinnal. Amikor összeállt, hozzáadjuk a tojást és alaposan összegyúrjuk.

A tésztát elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk az egyik felét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Egy keverőtálba tesszük a túrót, a tojások sárgáját, a cukrot, sót, a vaníliaaromát és a megmosott, apróra vágott kaprot. Az egészet alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz keverjük.

A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd a maradék tésztát kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket.

Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.