Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a porcukrot, a sót, majd az egészet elmorzsoljuk a margarinnal. Amikor összeállt, hozzáadjuk a tojást és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk az egyik felét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Egy keverőtálba tesszük a túrót, a tojások sárgáját, a cukrot, sót, a vaníliaaromát és a megmosott, apróra vágott kaprot. Az egészet alaposan összekeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz keverjük.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd a maradék tésztát kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket.
Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.