Túrós-csokis kifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 6 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 8 ek cukor
- 1 mk só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 16 dkg olvasztott vaj
Csokis töltelékhez:
- 2 cs csokoládé ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 3 ek cukor
- 10 dkg csokoládé
- 15 dkg vaj
Túrós töltelékhez:
- 20 dkg túró
- citromlé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek cukor
Kenéséhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 mk cukorral elkeverve felfuttattam. A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót, majd a többi hozzávalóval begyúrtam, utoljára tettem hozzá a langyos vajat, majd szép szálasra dagasztottam. Kelesztő tálba tettem, lefedtem és duplájára kelesztettem.
A pudingporokat felfőztem a tejben az összes hozzávalóval, kivéve a vaj. Kihűtöttem és a kihabosított vajjal jól kikevertem.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekevertem.
A tésztát 3 részre osztottam.
Készült belőle 1 kalács, amit ebédkor elfogyasztottunk.
A fent maradó két darabot kör alakúra, 3 mm vastagra kinyújtottam, majd 12 cikkre vágtam és felét a csokis töltelékkel, a másik felét túrós töltelékkel töltöttem meg. A cikk felső hosszanti felére tettem a tölteléket és kifli formára feltekertem. A túrósnál is így jártam el.
Felvert tojással lekentem és sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatott kifliket még 30 percig kelesztettem és 170 fokon szép pirosra sütöttem.