Hozzávalók:
Tésztához:
Csokis töltelékhez:
Túrós töltelékhez:
Kenéséhez:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 mk cukorral elkeverve felfuttattam. A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót, majd a többi hozzávalóval begyúrtam, utoljára tettem hozzá a langyos vajat, majd szép szálasra dagasztottam. Kelesztő tálba tettem, lefedtem és duplájára kelesztettem.
A pudingporokat felfőztem a tejben az összes hozzávalóval, kivéve a vaj. Kihűtöttem és a kihabosított vajjal jól kikevertem.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekevertem.
A tésztát 3 részre osztottam.
Készült belőle 1 kalács, amit ebédkor elfogyasztottunk.
A fent maradó két darabot kör alakúra, 3 mm vastagra kinyújtottam, majd 12 cikkre vágtam és felét a csokis töltelékkel, a másik felét túrós töltelékkel töltöttem meg. A cikk felső hosszanti felére tettem a tölteléket és kifli formára feltekertem. A túrósnál is így jártam el.
Felvert tojással lekentem és sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatott kifliket még 30 percig kelesztettem és 170 fokon szép pirosra sütöttem.